Naujienos

Pažangi pameistrystės patirtis

2022 10 19

Vilniaus technologijų ir inžinerijos mokymo centras (TECHIN), kurį atstovavo Analizės ir inovacijų tyrimų grupės Ekspertė dr.Rasa Lužytė-Baltušnikė, kartu su partneriais spalio 3-7 dienomis lankėsi Vokietijoje, Potsdame, kur buvo organizuoti vizitai ir renginiai siekiant įsigilinti į Vokietijos dualinio mokymo aspektus.

Lietuvos delegacijos misija buvo ne tik perimti, bet ir perduoti pažangią Lietuvos pameistrystės bei profesinio mokymo praktiką. Diskusijose ir informacijos apsikeitimo sesijose Vokietijos atstovai pripažino, kad kai kuriais atvejais, Lietuvos profesinio mokymo įstaigos lenkia Vokietijos profesinio mokymo įstaigas dėl puikaus teorinio ir praktinio mokymo suderinimo po vienu stogu. Atstovai iš Lietuvos domėjosi, kaip į profesinio mokymo procesą įtraukti įmones.

Vizitas buvo organizuotas TECHIN vykdant Ekonomikos ir inovacijų ministerijos inicijuotą projekto „DUAL-PRO. Pameistrystės diegimo Lietuvos įmonėse prielaidų sukūrimas, Nr. 09.4.3-ESFA-V-834-04-0001“ paslaugą „Vokietijos dualinio mokymo sistemos (pri)taikymo (perkėlimo) Lietuvoje tyrimo bei rekomendacijų dėl dualinio mokymo (pameistrystės) Lietuvoje parengimas“.

Projektas vyks iki 2023 m. gegužės 13 dienos.