Naujienos

Sveikiname inžinerinės pramonės lyderę su veiklos 100-mečiu!

2019 05 15

Viena sričių, kuriose Vilniaus Jeruzalės darbo rinkos mokymo centras vykdo mokymus - inžinerinė pramonė. Siekdami kurti rinkos poreikius atitinkančias paslaugas, vystyti mokymo kokybę, nuolat bendradarbiaujame su reikšmingiausiomis šalies suvirinimo, metalo apdirbimo, inžinerinės pramonės įmonėmis. Šiandien džiaugiamės sveikindami šios srities partnerį - „UMEGA GROUP“ su įspūdingu veiklos jubiliejumi.

Akcinė bendrovė „UMEGA GROUP“, savo veiklą išplėtojusi trijuose padaliniuose - „Umega Agro“, „Hennordic“ ir „SnolTherm“ – viena didžiausių Baltijos šalių inžinerinės pramonės įmonių metalo apdirbimo ir gamybos iš metalo srityse, mini savo veiklos 100-metį.

1919 metų rugsėjį pradėjusi darbą, kaip nedidelė dirbtuvė, užsiimanti žemės ūkio padargų ir namų apyvokos daiktų remontu, šiandien UMEGA yra pripažinta viena sėkmingiausiai veikiančių Lietuvos metalo apdirbimo kompanijų, subūrusi per 500 kvalifikuotų darbuotojų apimantį kolektyvą.

Džiaugiamės būdami reikalingi įmonei, rūpinantis savo darbuotojų kompetencijų tobulinimu. Mokymo centras su UMEGA bendradarbiauja nuo 2014 metų – skaičiuojame per 80 įmonės darbuotojų, dalyvavusių mokymo centro organizuojamuose mokymuose, daugiausiai - įvairaus lygmens suvirinimo.

Kazimieras Spaičys – UMEGOS („Hennordic“ padalinys) suvirinimo inžinierius, įmonėje dirbantis nuo 2018 m., atsakingas už darbą su suvirinimo technologijomis, suvirinimo bei surinkimo brėžiniais, savo kelią į karjerą pradėjo Vilniaus Jeruzalės darbo rinkos mokymo centre – 2015-2016 m. mokėsi ir sėkmingai baigė pirmąją Lietuvoje Tarptautinio suvirintojo mokymo programą. Žinias mokymo centre gilino ir tapęs UMEGOS komandos dalimi.

Dabar, kalbėdamas, kaip įmonės „Hennordic“ atstovas, K. Spaičys sako, jog gali pasidžiaugti mokymo centro ir įmonės bendradarbiavimu keliant suvirintojų kvalifikaciją. „Per 10 mėnesių bendradarbiavimo su mokymo centru, mūsų suvirintojams ir meistrams perduota labai daug darbo našumui naudingų profesinių žinių. Džiaugiuosi dirbdamas įmonėje, kuri skiria daug dėmesio darbuotojų mokymui ir kompetencijų vystymui“.

Nuolatinis tobulėjimas, investicijos į modernias technologijas ir atsakingas požiūris į darbo našumą, UMEGAI leido tapti rinkos lydere ir pelnyti klientų pasitikėjimą visame pasaulyje. Įmonės gaminiai ne kartą buvo apdovanoti „Metų gaminio“ aukso ir sidabro medaliais bei palankiai įvertinti tarptautinių vartotojų.

Savo ruožtu, mokymo centras dėkingas įmonei ne tik už pasitikėjimą bendradarbiaujant darbuotojų mokymo klausimais, bet ir palaikymą bei dalyvavimą kitose, su mokymo kokybės vystymu susijusiose, veiklose:

  • UMEGA – nuoseklus partneris vystant ir populiarinant pameistrystę - dalyvavo projekte „Pameistrystė - galimybe eksporto plėtrai", taip pat – Meistrų mokymo programoje pameistrystei vykdyti.
  • UMEGA – socialinis partneris vystat profesinį orientavimą, ne kartą sutikęs prisijungti prie iniciatyvų ir atvėręs duris jaunimui, dar neradusiam savęs darbo rinkoje, neapsisprendusiam dėl karjeros inžinerinėje pramonėje (projektai „Atrask save“ bei „Tarpinstitucinė sinergija jaunimo užimtumui inžinerinėje pramonėje didinti“).
  • UMEGA – idėjinis rėmėjas 2017 m. mokymo centrui startavus su pirmąja Suvirintojo moduline mokymo programa.                                           

Malonu augti šalia inžinerinės pramonės lyderių Lietuvoje. Tikime, kad šimtmetį puoselėjamos tradicijos ir nuosekli pažanga yra įmonės veiklos vertybių, išradingumo ir pasiekimų pamatas. Dėkojame, kad įkvepiate savo patirtimi!