Naujienos

Ekovairavimo mokymai - efektyvi priemonė išmokti vairuoti taupiau

2012 10 05

Vilniaus Jeruzalės darbo rinkos mokymo centro (JDRMC) darbuotojai praktiškai išbandė ekovairavimo principų taikymo naudą. Rezultatai buvo akivaizdūs: kiekvienas, dalyvavęs mokymuose bei praktinio vairavimo pamokoje savo vidutines degalų sąnaudas sumažino bent 1 l degalų jau per pirmąją pamoką!

Vilniaus Jeruzalės darbo rinkos mokymo centras, be kitų profesinių mokymų rengiantis ir pradedančiųjų vairuotojų bei specializuotus vairuotojų profesinės kvalifikacijos mokymus, surengė savo darbuotojams „EKO dienas“. Pageidaujantys galėjo išklausyti „Ecodriving LT“ teorinį ekovairavimo kursą, kurio metu įgijo žinių apie ekovairavimo principus.
Tiesiogiai vairavimo mokymo paslaugų neteikiantys kitų specialybių bei JDRMC administracijos darbuotojai jau kitą dieną savo gebėjimus galėjo patikrinti praktikoje.  Ir rezultatai buvo akivaizdūs!
Projekto partneris UAB „Inchcape Motors“ suteikė du naujus „Ford Focus“ automobilius, benzininį ir dyzelinį, kurių borto kompiuteris rodo momentines ir vidutines degalų sąnaudas. Tokiu būdu kiekvienas mokymų dalyvis galėjo išsimatuoti savo vidutines degalų sąnaudas, važiuojant įprastai. Jo veiksmus stebėjo profesionalus JDRMC vairavimo instruktorius.
Vairavimo instruktoriui nurodžius esmines vairuotojo klaidas, kiekvienas mokymų dalyvis sugebėjo sumažinti vidutines degalų sąnaudas: važiavę dyzeliniu „Ford Focus“ - vidutiniškai 1 l /100 km degalų, o kai kurie važiavusieji automobiliu su benzininiu varikliu - net daugiau, kaip 2 l /100 km!

Šias geras pamokas pavertus kasdieniniu įpročiu, net jei per metus nuvažiuojama tik apie 15 tūkst. km, galima sutaupyti iki 1000 - 1500 Lt.